HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Otomobil Fiyatlarındaki Yükseliş Oto Yedek Parça Fiyatlarını Etkiledi mi?

02-09-2020 11:37
Otomobil Fiyatlarındaki Yükseliş Oto Yedek Parça Fiyatlarını Etkiledi mi?

Otomobil Fiyatlarındaki Yükseliş Oto Yedek Parça Fiyatlarını Etkiledi mi?

Geçtiğimiz günlerde otomotive uygulanan ÖTV artışları nedeniyle araç fiyatları arttı. Peki bu artış oto yedek parça fiyatlarını ne derecede etkiledi. Oto yedek parça çeşitlerinde tercihe bağlı değişiklikler oldu mu? Bu yazımızda sektördeki değişikliklerin yedek parçayı ne derecede etkilediğini ele alacağız.

Bilindiği gibi bir kaç gün önce Cumhurbaşkanı kararnamesiyle orta ve üst sınıf otomobillere yüksek oranlarda ÖTV artışı yapılırken, alt sınıftaki modelleri kapsayan otomobillere ise daha az oranlarda artış yapıldı. Peki bu kapsamda yapılan ÖTV artışı sonrası otomobil fiyatlarına yansıması nasıl olacak? Alt sınıftaki modellerde yüzde 6,25’e varan indirim olurken, orta sınıfta bu oran %19’a varan zamlar, üst sınıfta ise yüzde 23’e varan zamlar olarak karşımıza çıkıyor.

  • 1600 cm3 silindir hacmine kadar, matrahı 85.000 TL’ye kadar olan araçlarda yüzde 45 ÖTV,
  • 1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, matrahı 85.000 TL-130.000 TL arası araçlarda yüzde 50 ÖTV,
  • 1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, matrahı 130.000 TL üzeri olan araçlarda yüzde 80 ÖTV uygulanacak
  • 1600-2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve matrahı 170.000 TL’ye kadar olan araçlarda %130 ÖTV,
  • 1600-2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve matrahı 170.000 TL üzeri olan araçlarda %150 ÖTV,
  • 2000 cm3 üstü silindir hacmi olan ve matrah sınırı olmayan araçlarda %220 ÖTV alınacak

Oto Yedek Parça Fiyatları Nasıl Etkilendi?

Otomotiv sektörüne gelen ÖTV artışları sonrasında yedek parça fiyatlarında çok fazla değişiklik yaşanmadı. Bu sebepten dolayı oto yedek parça fiyatlarına bir zam yansımasını beklemiyoruz. İnternetten oto yedek parça almanın en hesaplı ve kolay yolu parcabayisi.com'da. Web sitemiz üzerinden kolayca alışveriş yapabilirsiniz.

Oto Yedek Parça Çeşitlerinde Orijinal mi Muadil mi?

Otomobil fiyatlarındaki artış sonrası yedek parça fiyatlarında artış olmadığını aktarmıştık. Peki ya kullanıcılar, yansımış olabileceğini düşünüp muadil yedek parçalara yönlendi mi? Bunun ölçümünü yapmak oldukça zor. Ancak gözlemlediğimiz kadarıyla muadil seçen kullanıcılar genelde ücret farkından dolayı muadil parça tercih etmekte. Orijinal yedek parçanın uzun vadede çok daha hesaplı ve doğru bir karar olduğunu daha önce blog yazılarımızda bahsetmiştik. Linke Tıklayarak önceki yazımız olan Oto yedek parça hakkında bilmeniz gerekenler başlıklı konuyu okuyabilirsiniz. Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.