HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oto Yedek Parça Hakkında Bilmeniz Gerekenler

18-08-2020 15:32
Oto Yedek Parça Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Oto Yedek Parça Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu yazımızda sizlere oto yedek parça seçiminde nelere dikkat edilir, ucuz oto yedek parça nerden alınır, oto yedek parça kaskoya girer mi... Aklınıza takılan ne varsa bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kromajlı kornalar, elektrikli kornalar, far kitleri, far ampülleri, oto hava filtreleri, oto yağ filtreleri, polen filtreleri ve daha bir çok oto yedek parça kimi zaman arızadan dolayı kimi zaman tarzınızı aracınıza yansıtmak için kimi zamanda performans arttırmak için takılabiliyor. Peki ya oto yedek parça alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Yedek parça satın alırken aracınızın üretici firma tarafından hazırlanan kullanma kılavuzunu mutlaka okuyun. Bu kılavuzda aracınızda kullanılan parçalar, ölçüleri ve ürün özellikleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Markaya uygun yedek parça seçimine özen gösterin. Örneğin hava filtresini değiştirecek ve otomobilinizin markası kia ise "kia oto hava filtresi" şeklinde arama yapabilirsiniz. Yanlış boyut ve özellikte parça seçimi hem zaman hem de maddi olarak kayba uğratır. Peki uygun fiyata oto yedek parça nereden alınır?

Online Oto Yedek Parça Siparişi Yükselişte

Günümüzde bir çok sektörde olduğu gibi oto yedek parça, oto aksesuar gibi sektörlerde de internet satışı arttı. Bir tıkla on binlerce ürüne ulaşabiliyor ve kolayca sipariş verebiliyorsunuz. Web sitemizde gerek sistemimiz, gerekse uzman ekiplerimiz tarafından destek alarak aradığınız yedek parçayı en uygun fiyata sipariş verebilirsiniz.

Oto Yedek Parça Kasko Kapsamına Girer mi?

Değişim yapılmış ve orijinal olmayan oto yedek parçalar kasko kapsamında değildir. Bu nedenle aracınızın değişecek parçalarında uyumlu ve orijinal parçalar tercih etmenizde fayda var

Kiralık Araçların Oto Yedek Parçaları Orijinal mi Muadil mi?

Araç kiraladıysanız genelde size verilen araçlar yeni modellerdir. Ve dolayısıyla parçalar da orijinaldir. Parça değişimi de çok fazla olmaz bu sektörde. Bir sorunla karşılaşıldığında orijinal yedek parça ve yetkili servisleri kullanırlar

Yazımızın sonlarına doğru gelirken ve konumuz oto yedek parça olduğu için bir otomobilin kaç adet parçadan oluştuğunu merak ettik ve sizler için araştırdık. Bir otomobilde kullanılan en küçük parçalar ve vidaları da sayarsak yaklaşık 30.000 adet parçadan oluşmaktadır. Otomobil firmaları, gerekli parçaları doğru sayıda ve yeterli miktarda yapıldığını takip etmek için bir sistem kullanıyor. Bu sistemde her parçaya barkod adı verilen bir kart takılıyor. İhtiyaç duyulan parça tipleri ve miktarı bu karta tanımlanır. Bu barkod sayesinde otomobil firmaları fazla stok yapılmasını da engellemiş oluyor. Bir sonraki yazımızada görüşmek üzere. Bir önceki yazımız olan Otomobil yedek parça çeşitleri ve yedek parça fiyatları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.