HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oto Yedek Parça

10-08-2020 10:38
Oto Yedek Parça

Oto Yedek Parça

Aracımız arızalandığında ya da performansı düştüğünde bu tür aksaklıkları oto yedek parça sayesinde giderebiliriz. Otomobil yedek parçaları üretim teknolojileri ve ticari anlamda her geçen gün daha da gelişmekte. Günümüzde, aracınız için uyumlu yedek parçaya ulaşmak çok kolay. Tek tıkla ulaşabileceğiniz web sayfaları üzerinden şasi numarası ile sorgulama yapabilir ve uzman ekipler tarafından destek alabilirsiniz. İhtiyacınız olan yedek parçaya ulaşmak sadece bir kaç dakika.

Oto Yedek Parça Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uzun süreli kullanım sonrası ya da aracınız arızalandığında orijinal parçaların değişmesi gerekebilir. Bu tip durumlarda oto yedek parça alarak sorununuzu çözebilirsiniz. Peki, oto yedek parça alırken nelere dikkat edilmeli? Yedek parça alırken bir çok noktaya dikkat etmemiz gerekiyor.

  • Aracınızı yüksek performansta ve uzun süreli kullanmak için mümkünse orijinal yedek parça tercih etmelisiniz
  • Yedek parçanın orijinal olması kasko ve sigorta kapsamında da avantaj sağlayacaktır.
  • Almış olduğunuz oto yedek parça mutlaka faturalı olmalı
  • Aracınıza uyumlu yedek parça sseçtiğinize emin olun. Eğer tam bir bilginiz yoksa uzmanlardan yardım isteyin. Online satış yapan web sitelerinde şasi numarası ile aracınıza uyumlu olan yedek parçayı kolayca öğrenebilirsiniz.

     

  • Mutlaka fiyat araştırması yapın. Fiyat araştırması yaparken, karşılaştırma esnasında iki ürünün de orijinal olduğundan emin olun

     

Yukarıdaki maddelere dikkat ettiğiniz takdirde oto yedek parça alırken hata payını minimuma indirmiş olacaksınız

OEM Yedek Parça Nedir

OEM açılımı Original Equipment Manufacturer, yani Orijinal Ürün Üreticisi anlamına gelmektedir. Araç sahiplerine orijinal yedek parça sağlayan firmaların genel adı olan OEM, aracına muadil parça yerine orijinal parça taktırmak isteyenler için önemlidir. Araç üretimi yapan firma, oto yedek parça üretimi için bir çok üretici firma ile çalışmaktadır. Örneğin; Dacia Sandero olan aracınızın hava filtresini Bosch, polen filtresini ise Mais firması üretebilir. Bu noktada üreticilerin markaları farklı olsa bile, bu firmalar aracınızın orijinal üreticisinin anlaşmalı olduğu firmalar olduğu için almış olduğunuz parçalar da orijinaldir.

OEM Oto Yedek Parça Nereden Alınır

OEM yedek parçalar, üretici firmaların ortak çalıştığı tedarikçi firmalardan ya da internet üzerinden alınabilir. Aradığınız parça yurtiçinde yoksa OEM numarası ile yurt dışından getirtilebilir. OEM numarası bir parçanın orijinal olduğunu gösterir. Dünyanın neresinde olursanız olun OEM numarası ile orijinal otomobil yedek parçalarına ulaşabilirsiniz.


Bir önceki yazımız olan Yedek Parça Çeşitleri ve Fiyatları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.