HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Motor Yağı Nedir, Ne İşe Yarar?

07-12-2020 15:09
Motor Yağı Nedir, Ne İşe Yarar?

Motor Yağı Nedir, Ne İşe Yarar?

Motor yağı, otomobilinizin hareketli parçalarını yağlar ve bu sayede motorunuzu korur.

- Sürtünme ve aşınmayı engeller

- Motorun aşırı engellemesini önler

- Sızdırmazlık sağlar

- Performansı arttırır

- Yakıt tasarrufu sağlar

Motor Yağı Neden Değişir?

Motor yağı zamanla bozulup etkisini yitirmektedir. Düzenli olarak yılda en az bir kez yağ değişimi gerekmektedir. Motor yağının bozulmasına sebep olan etkenlerin başında şehir içi kullanımlar, yüksek devirli sürüşler, yanma kalıntıları, nem ve toz gelir.

Yağ Değişiminin Aracınıza Faydaları Nelerdir?

Motor yağı yapılan basıncın metale zarar vermesini engeller. Yenilenen motor yağı uzun vadede motorun yanmasını, motorun aşınmasını, motorun tıkanmasını, ve motorun aşırı ısınmasını önler. Yağ değişimi motorun ömrünü uzatır, aracın performansını iyileştirir ve yakıt tasarrufu sağlar. Bu sayede büyük bütçeler ayırarak aldığınız aracınızı daha uzun süre kullanıp, yakıt tüketiminizi optimize ederek bütçenize de zarar vermemiş olursunuz.

Yağ Değişimi Ne Zaman Yapılır

Uzmanların değerlendirmeleri ve tavsiyelerine göre motor yağı yılda en az bir defa değişmelidir. Bu üst sınır, eski araçlar için her 5.000 km'de bir, yeni araçlar içinse ortalama en fazla 20.000 km'de bir olarak düşünülebilir.

Yağ Değişimi Gecikirse Ne Olur

Motor yağı, motorun uzun süre sorunsuz çalışmasını sağlar, motorun kullanma süresini uzatır ve motor için hayati önem taşır. Motor yağı zamanında değişmezse , motor kirlenir, aşırı ısınır ve performansı düşer. Kirlendikçe koruyucu özelliğini yitirir, hareketli parçalar aşınır ve aracın motoru bozulmaya ve performansı azalmaya başlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.